Mopokortit ja mopoautokortit Ylöjärvellä, Tampereella ja Pirkanmaalla

Hockey Driversin turvallisten ja kokeneiden opettajien opastuksella voit suorittaa sekä mopokortin että mopoautokortin. Tutustu korttiluokkien edellytyksiin ja ilmoittaudu mukaan koulutukseen! Aloituksia on joustavasti ympäri vuoden.

Opetus tapahtuu joustavasti Ylöjärvellä, Tampereella tai muualla Pirkanmaan alueella.

Mopokortit

Mopon ajokortti on pakollinen vuonna 1985 tai sen jälkeen syntyneille mopoilijoille. Mopon kuljettamiseen tarvitset AM-luokan ajokortin erityisehdolla 120. Voit saada kortin aikaisintaan 15-vuotiaana. Tiesitkö että saat kuljettaa mopoa myös esimerkiksi B-luokan eli henkilöauton ajokortilla?

Kuljettajantutkinnon tarkoituksena on varmistaa, että hallitset kuljettajaopetukseen sisältyvät asiat ja kykenet soveltamaan niitä vaihtelevissa liikennetilanteissa ja -ympäristöissä. Tarkoituksena on myös, että kykenet toimimaan liikenteessä vastuullisesti.

Mopon kuljettajantutkinto jakautuu teoria- ja käsittelykokeeseen. Kokeneiden ajo-opettajiemme varmassa opetuksessa saat riittävät valmiudet turvalliseen ajoon ja kokeen suorittamiseen mallikkaasti. Opetus sisältää sekä teoriaa että ajoneuvon käsittelyä. Laadimme jokaiselle oppilaallemme henkilökohtaisen opintopolun.

Mopoautokortit

Mopoauton kuljettamiseen tarvitset mopoautokortin tai henkilöauton ajokortin. Mopoauton kuljettamiseen vaadittava kortti on nimeltään AM121-luokan ajokortti.

Mopoauton ajo-oikeutta ei ole enää 19.1.2013 alkaen saanut mopon ajokortilla. Mopokortin korottamiseen mopo- ja mopoautokortiksi vaaditaan nykyään erillisen AM121-luokan ajokortin suorittaminen. Traficom myöntää ajokortin, kun oppilas on osallistunut tarvittavaan opetukseen ja suorittanut teoriakokeen ja ajokokeen hyväksytysti.

Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus (EAS)

Tarvitset Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutuksen (EAS), jos olet suorittamassa ensimmäistä ajokorttiasi. Yleensä EAS-koulutus suoritetaan mopokortin, mopoautokortin tai henkilöautokortin suorittamisen yhteydessä. Meillä mopon kuljettajaopetukseen sisältyy neljän tunnin EAS-koulutus jo valmiiksi. Muista, että EAS-koulutus tulee olla suoritettuna ennen kuin osallistut kuljettajantutkintoon. Kerromme mielellämme lisää ajokortteihin liittyvistä vaatimuksista ja tarjolla olevista kursseistamme – ota yhteyttä!

Kokeneiden opettajiemme ohjauksessa voit suorittaa mopokortit, mopoautokortit ja EAS-kurssit Ylöjärvellä, Tampereella ja muualla Pirkanmaalla.

Kotisivut yrityksille: Mainostoimisto Kompassi