Raskaan kaluston kuljettajien koulutus Ylöjärvellä, Tampereella ja Pirkanmaalla

Hockey Drivers järjestää raskaan kaluston kuljettajien koulutusta Ylöjärvellä, Tampereella ja muualla Pirkanmaan alueella. Koulutuksemme kattavat D- ja CE-kortit sekä ammattipätevyyskoulutukset.

Kuorma-autokortit (CE-kortit)

Kuorma-auton ajamiseen tarvitaan C-luokan ajokortti ja ajoneuvoyhdistelmän kuljettamiseen CE-luokan ajokortti. Voit suorittaa CE-ajokortin, kun sinulla on jo C-ajokortti, olet ainakin 21-vuotias ja sinulla on voimassa oleva ammattipätevyys.

Hockey Drivers tarjoaa CE-ajokorttiopetusta Ylöjärven, Tampereen ja muun Pirkanmaan alueella joustavasti tarpeidesi mukaan. Haluatko lisätietoja kortin suorittamisesta?

Linja-autokortti (D-kortti)

Linja-auton ajamiseen tarvitset D-luokan ajokortin ja linja-autoyhdistelmän kuljettamiseen DE-luokan ajokortin. D- ja DE-luokkien ikäraja on 24 vuotta. Pienempien linja-autojen ja linja-autoyhdistelmien kuljettamiseen oikeuttavien D1- ja D1E-luokkien ajokorttien ikäraja on puolestaan 21 vuotta.

Osallistuaksesi linja-auton kuljettajaopetukseen, sinulla tulee olla vähintään B-luokan ajokortti. Ajoneuvoyhdistelmän eli D1E- tai DE-luokan ajo-opetusta sinulle voidaan antaa vasta, kun sinulla on vetoauton ajo-oikeus.

Voit ottaa yhteyttä Hockey Driversiin ja ilmoittautua linja-autokorttikoulutukseen. Autokoulumme tarjoaa linja-auton kuljettajantutkintoon tarvittavan koulutuksen vuosien kokemuksella.

Kuljettajan ammattipätevyys

Kuorma- ja linja-auton kuljettamista koskeva lainsäädäntö edellyttää ammattimaisessa liikenteessä toimivalta kuljettajalta ammattipätevyyttä. Ammattipätevyyden voi saavuttaa suorittamalla joko perustason ammattipätevyyskoulutuksen tai perustason ammattipätevyyskokeen.

Lisätietoja lainsäädännöstä voit lukea esimerkiksi liikenne- ja viestintäministeriön sivuilta.

Kuorma- ja linja-auton kuljettajan ammattipätevyyskoulutusta saavat antaa siihen hyväksytyt koulutuskeskukset. Me Hockey Driversilla olemme yksi tällaisista koulutuskeskuksista. Jos sinulla on kysyttävää pätevyyden hankkimisesta, henkilökuntamme vastaa mielellään kysymyksiisi – ota yhteyttä! Aloitamme opetuksen joustavasti tarpeidesi mukaan.

Tarjoamme raskaan kaluston kuljettajien ajokorttikoulutukset ja kuljettajien ammattipätevyystutkinnot Ylöjärvellä, Tampereella ja muualla Pirkanmaalla.

Kotisivut yrityksille: Mainostoimisto Kompassi